Gåsabladet nr 3


Nr 3- 2018 – Årgång 24
De nybörjare som vågar sig ut på dansgolvet förtjänar att vi tar väl hand om dem och ser till att de trivs.

 

Lunds dansklubb Gåsastegets klubbinfo Gåsabladet kommer ut flera gånger per år

FRÅN TÄVLINGS HORISONTEN

 

Rapport från Ulrika och Lotta (april)

I oktober när vi skrev sist hade vi en tävling kvar i distriktscupen. Det var en tävling som vi hade blandade känslor till, då vi hade tagit ett beslut att om vi inte fick dispens så skulle vi sluta tävla. Vi tyckte såklart att det var roligt att tävla men hade svårt att tagga till eftersom vi inte visste om det skulle vara vår sista tävling. Jag ska försöka förklara hur det ser ut i tävlingsvärlden.

Det finns två klasser, regional R och nationell N och inom N finns nivåerna C, B och A. Sen är det dessutom uppdelat i åldersklasser.

För mig och Lotta, som samkönat par, har det bara varit möjligt att tävla i R. Vi har haft dispens i distriktscupen att tävla i N men inte i resten av Sverige och ingen möjlighet att delta i SM. Distriktscupen är 5 deltävlingar öppna för par som tävlar för klubbar i Skåne och Halland

I november skickade vi därför in en dispensansökan till Danssportförbundet om att få tävla i N. Vi hade bestämt oss, om det inte gick igenom skulle vi lägga av att tävla. När det var kick off för GÅS tävlingsdansare den 16 januari var det svårt att hitta motivationen att träna men dagen efter fick vi det glädjande beskedet att som FÖRSTA samkönade par, få tävla i N klass.

Vi får börja i C och samla poäng för att ta oss upp i B. Målet är att ta oss till B innan sommaren.

Första tävlingen var den 3 mars i Tyringe. Där knep vi en första plats. Andra tävlingen var den 18 mars i Sävsjö där vi tog en andraplats. Tredje tävlingen var den 7 april i Mullsjö där vi oxå tog hem en andraplats och med det hade vi skrapat ihop tillräckligt med poäng för att flyttas upp i B. Nästa tävling den 21 april i Munkedal startar vi i B!

Vi känner oss stolta över att ha tagit oss upp så snabbt och lättade att all träning har gett resultat! Eftersom vi inte haft möjlighet att kvala in till SM i år så siktar vi på SM 2019 och håller tummarna för att vi får fortsatt dispens att tävla.
/Ulrika och Lotta
PS. Vi kom tvåa i totalen i distriktscupen 35+N.

 

Redaktörens anmärkning: Grattis till de fina resultaten och det kommer att bli spännande att följa er i kommande tävlingar!

 

Välkommen att besöka en danstävling, det svänger rejält och du kommer garanterat att bli inspirerad och inte minst känns all dansglädje! Vill du veta mer? Maila tavling@gasasteget.se 

 

Tillsammans bygger vi vår förening, vi är många som gör lite var! ”alla hjälps åt”

 

>Till sidan med alla utgivna Gåsablad