Gåsabladet nr 4


Gåsabladet Nr 4- 2018 – Årgång 24

”Om du ser till att göra din egen dans rolig, kommer varje dans att bli lite roligare. Du har själv kontroll över din dansglädje och är inte längre beroende av vem du dansar med.”

Lunds dansklubb Gåsastegets klubbinfo Gåsabladet kommer ut flera gånger per år

Dagbok från en resa till Europas största West coast swing event 11-15 januari Varje år i januari har Budapest Europas största event för WCS beroende, West Coast Swing – BudaFest med ca 1000 dansare från ca 37 olika länder. Här erbjuds workshops, magisk dans kryssning på Donau och Europas mest prestigfyllda tävling samt oändliga fester och fantastiska shower. Dansare kommer från bl a Korea, Israel, USA, England och Peru.

Intercontinental ett 5 stjärnigt hotell med utsikt genom ett panoramafönster över Donau och parlamentet, en magisk syn speciellt på kvällen. Ett lyckligt gäng Fransisca, Jesper, Ann, Gunilla B, Ulf och jag åkte dit för att dansa, tävla, träffa vänner och äta gott.

I ett jättestort ballroom som delats in i tre olika rum hålls alla WCS klasserna.
Första dagen torsdag börjar med incheckning och information om tider för de olika nivåerna. Man anmäler sig till den nivå som man tycker passar. Det fanns 5 olika nivåer med allt från Newcomer till Advance. Audition hålls för att kolla ens nivå, man har då också möjlighet att prova för en högre nivå. Jesper väljer att prova för den högsta nivån, intermediate, jag väljer Novice och det går galant. Och sen var det socialdans till sent.

Andra dagen fredag:
Dagarna med workshops börjar vid 11-12 tiden och håller på till ca klockan 17. Då är det dags att gå och äta lite gott. Med gångavstånd till gågatan med mängder av olika restauranger är det bara att välja och vraka. t ex smarrig Gulaschsoppa för 40 kr eller om man vill svart kaviar för 700kr.

Vid 18-19 tiden är det workshops igen och uppvisningar av några av de proffs som kommer från hela världen. I år kom de bästa från USA, Frankrike, Tjeckien; Jordan Frisbee & Tatiana Mollmann, Maxence Martin & Virginie Grondin, PJ Turner & Tashina Beckmann, Ben Morris & Alyssa Glanville, Maxime Zzaoui & Torri Smith, Jakub Jakoubek & Emeline Rochefeuille.

Socialdansen börjar vid 23 tiden och man kan dans till 06.00 om man vill, då är det rätt skönt om man inte ska dansa så tidigt på morgonen därpå.

Tredje dagen lördag och det är dags för tävling Jesper och jag väljer att ställa upp. Jesper gör debut i Intermediate klassen som han precis gått upp i. Man samlar poäng när man tävlar och blir uppflyttad efter hand. Man börjar i Newcomer-Novice och kan fortsätta till Intermediate, Advanced och All star. Jag ställer upp i Novice och tävlar i Jack & Jill där man får en partner att gå in med.

Man dansar med 3 olika partners i 3 olika låtar; oftast en snabb, en långsam och en i bluestakt. Det blir väldigt spännande och utmanande. Mina partners i tävlingen kommer från Peru, Tyskland och England. Vi är 138 st följare som ställer upp och tyvärr lite färre förare så en del får hoppa in fler gånger.
Tävlingen går väl sådär för oss, men vi blev nöjda själva och det är det viktigaste. Vi hade dessutom väldigt kul. Det är svårt med så många duktiga dansare, men man behöver utmana sig själv på att lära sig slappna av och ha roligt också.
Fjärde dagen söndag: På flodbåten Europa har vi ätit frukost och haft en del workshops tidigare. Nu på kvällen är det en båttur längs Donau där vi dansar och njuter av utsikten. Turen varar en timme och därefter pågår dansen till 01.00, vi fortsätter sen på hotellet tills tidig morgon.
Femte dagen måndag och tid att bege sig hemåt igen. Vi är trötta efter allt dansande men mycket lyckliga och nöjda med resan som varenda sekund varit guld värd.
/Gunilla Lundberg

PS. Nästa stora event blir Nordic WCS Championship i Stockholm i april.

Redaktörens kommentarer: – Trevligt att få ta del av andras upplevelser och du som vill dela med dig av dina erfarenheter skicka din berättelse till redaktor@gasasteget.se

Träningskommittén planerar innehåll, engagerar kompetenta kursledare och hjälpledare och ansvarar också för att alla kurser utvärderas.

Vill du veta mer? Maila traning@gasasteget.se

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tillsammans bygger vi vår förening, vi är många som gör lite var! ”alla hjälps åt”

 

>Till sidan med alla utgivna Gåsablad!