Nytt Gåsablad


Gåsabladet Nr 6 – 2018 – Årgång 24

 

Goda regler att hålla i minnet är att:
1. Bakomvarande lämnar företräde
2. Dansen rör sig i dansriktningen, aldrig mot dansriktningen

_____________________________________________________________________

Evelina Widehammar och Tell Siegrist presenterar sig
Mitt namn är Evelina Widehammar och kommer från den småländska staden Nybro som ligger ca fyra mil från Kalmar. Efter att ha bott där i hela mitt liv ville jag testa vingarna någon annanstans och flyttade då till Lund för att studera till sjuksköterska. Jag har precis blivit en alldeles nybakad sjuksköterska och ska snart ut i arbetslivet på riktigt, vilket jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning!

Musik har alltid varit närvarande i mitt liv främst i form av sång och dans. Jag älskar att stå på scen, sjunga och dansa, vilket jag fick förmånen att göra när jag var med i två musikaluppsättningar i min hemkommun. Jag har även engagerat mig i körsång under flera år, samt varit ordförande i Bella Voce- Lunds studentsångerskor. Buggen gjorde intåg i mitt liv för första gången när jag var i 12-13 års ålder, men efter ungefär tre års aktivt dansande gjorde jag ett långt uppehåll tills för 1,5 år sedan då jag började i Gåsasteget. Jag insåg då hur mycket jag hade saknat det och hur glad det gjorde mig- helt fantastiskt! Att få tävla i bugg har jag nog alltid velat, men för att göra det krävs det att man har en danspartner och i höst fick jag just det…

Mitt namn är Tell Siegrist och är född och uppvuxen lite utanför Helsingborg. Jag jobbar som Bilskadetekniker på Bil och Skade service Helsingborg. I fem år har jag dansat aktivt och som de flesta killar så blev jag anmäld till en buggkurs i Helsingborg av någon annan.

Jag samlade mod till mig och gick på kursen som blev två och tre sen fyra. Det spårade ut ett tag då man åt och andades Bugg. Under tiden har jag provat mig fram för att hitta till tävlingsgolvet med olika dansare och med buller och bong träffade jag Evelina efter att hon hade hört sig för om det fanns någon att tävlingsdansa med. Vi nötte lite dans på tisdagsdansen på EOS i Lund och synade varandras stilar. Efter tre månader av bara fridans anmälde vi oss till vår första tävling på Sundspärlan. Det gick över förväntan med tanke på att vi då endast hade tränat på egen hand. Vi gav allt vad vi hade och med mycket nervositet, glädje, leende och skratt så hamnade vi på pallen, inte bara en utan två gånger! Det gav såklart mersmak. Under 2018 ska vi satsa ännu mer och hoppas på att det ska resultera i fler pallplatser!

/ Evelina och Tell