Gåsablad


Gåsabladet Nr 13 2018 -Årgång 24

”En nybörjare i bugg som håller sig till grunderna kan hänga med på det mesta som föraren gör. Och så roligt att se glädjen när de upptäcker att de hänger med.”

Lunds dansklubb Gåsastegets klubbtidning Gåsabladet kommer ut flera gånger per år

 

Nedslag från dansgolvet med Presentation och Tankar om dans
Dansgolvet är den perfekta platsen för att mötas och under den korta tid som dansen pågår är man oftast fokuserad på att göra det till en så bra stund som möjligt för både en själv och sin danspartner men ibland blir man även lite nyfiken på de man möter på dansgolvet. Man skulle gärna vilja veta lite mer; vad gör de när de inte är här och vad har de för tankar om vår älskade dans. En dansare som syns ofta på golvet är Kjell Larsson och här presenterar han sig för oss.

Jag bor i Ludvigsborg ett samhälle mellan Hörby och Höör, är pensionär sedan årsskiftet men har företaget kvar och arbetar lite på hobbynivå, det blir mest service av äldre elektronik. Är också aktiv i flera föreningar inom dans samt är sekreterare i Hörby Radioförening.

I Gåsasteget har jag dansat sedan föreningen startade 1994 och var med i gänget som Björn Åkesson 1993 bjöd in att dansa på Farmakologens lunchrum på 7:e våningen.

Jag var med på en del kurser som Björn och Helén höll på 90-talet och har därefter gått lite olika kurser sporadiskt t.ex. för Thomas Persberg och Kim Jörgensen.

Förutom Bugg dansar jag Boogie Woogie, Lindy Hop, gammeldans och folkdans.

Dans är för mig den bästa träningsformen både för kroppen och hjärnan. Under mitt yrkesverksamma liv var dansen något av en säkerhetsventil, man åkte till dansen trött och sönderstressad men åkte hem pigg och befriad från vardagsbekymren.

Idag dansar jag helst Bugg eller Boogie Woogie.

Min uppfattning om Gåsasteget är att klubben gör en mycket stor social insats. På Gåsasteget träffar man många trevliga människor, dansen för samman människor i olika åldrar och utbildning som man inte hade lärt känna annars!
/Kjell Larsson

 

 

Vill du också presentera dig eller bara delge oss dina tankar om dans – kontakta mig på golvet eller via redaktor@gasasteget.se

Uppgifter kan vara typ nedan, glöm inte bifoga ett foto: Namn, Arbete/sysselsättning, – Hur länge har du dansat i Gåsasteget och vilket kurs steg i Bugg har du gått? – Dansar du mer än bugg och Dansar helst. – Varför dans och vad ger det dig? – Annat jag vill diskutera/synpunkter/informera/tankar, etc

 

 

Tillsammans bygger vi vår förening, vi är många som gör lite var! ”alla hjälps åt”