Gåsabladet nr 14


Gåsabladet Nr 14 2018 -Årgång 24
Det är ofta för få män ute och dansar och det är tråkigt för alla kvinnor att de ofta är i överskott! – Locka fler män att börja dansa. Hjälp till att ändra mäns syn på pardans så att de vill och vågar dansa. Avdramatisera och tänk på vilken bild av dansandet som du visar en man som aldrig har dansat pardans.

Lunds dansklubb Gåsastegets klubbtidning Gåsabladet kommer ut flera gånger per år

FRÅN TÄVLINGS HORISONTEN
Rapport från Ulrika och Lotta (oktober)

   Bilden är från Sydsvenskan

Nu har hösten kommit igång ordentligt och så även träningarna och tävlingarna. Vi har tränat och fokuserat så många gånger vi har hunnit i veckan. Målet är två till tre gånger men, som för många andra, så kommer livet emellan ibland.

När vi tränar fokuserar vi på olika saker och just nu är det att få in variation i dansen och hesiteringar. Vi har även gått en tävlingsträningskurs för Daniel och Sanna Everborn och har ytterligare en helg med dem i slutet på oktober. Där får vi specifika saker att träna på och det tar vi med oss hem till vardagsrummet, där vi oftast tränar.

Målet för terminens tävlingar är att lyckas få in det som vi tränar på och det är inte alltid så lätt när nerverna sätter in.

De två första tävlingarna i Sjöbo och Arlöv känner vi oss nöjda med. Vi fick in lite variation och hesitering i vår dans. Placeringarna är inte det viktiga men vi är tävlingsmänniskor och kan vi inte låta bli att snegla lite på resultaten. Det blir en sporre till att jobba ännu hårdare!

Ytterligare två stora N tävlingar kommer vi att delta i, den 20 oktober i Ulricehamn och 10 november i Nässjö. Vårt mål gäller även där!

Längre fram hoppas vi få fortsatt dispens att kunna tävla tillsammans. Vi har skickat in en dispensansökan och väntar på svar från danssportförbundet.

 

Varma hösthälsningar från Ulrika och Lotta.

 

Redaktörens anmärkning: Hesitering är när man tar tid från ett taktslag och ger till ett annat. Det finns många varianter på det men det kan se ut som små uppehåll i stegen!
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tillsammans bygger vi vår förening, vi är många som gör lite var! ”alla hjälps åt”